Περιφέρεια Αττικής: Εφαρμογή «Πράσινων» Καλών Πρακτικών στη Διαχείριση των Οργανικών Αποβλήτων από τη Φυσική Καταστροφή στα Β. Προάστια

Περιφέρεια Αττικής: Εφαρμογή «Πράσινων» Καλών Πρακτικών στη Διαχείριση των Οργανικών Αποβλήτων από τη Φυσική Καταστροφή στα Β. Προάστια
energia.gr
Παρ, 23 Οκτωβρίου 2020 - 10:32

Καλές πρακτικές με άμεσα οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των κορμών των δέντρων και των κλαδιών που άφησε πίσω της η πρόσφατη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τα βόρεια προάστια. Τη διαδικασία πολτοποίησης των κλαδιών για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού από τον ΕΔΣΝΑ και κοπής των κορμών των δέντρων με σκοπό να διατεθούν ως καύσιμη ύλη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η δράση αφορά στη διαχείριση του τεράστιου όγκου των κλαδιών και των κορμών των δέντρων που ξεριζώθηκαν κατά τη διάρκεια της τοπικής καταιγίδας, και έχουν εναποτεθεί προσωρινά σε χώρο στάθμευσης του ΟΑΚΑ. Κλαδοτεμαχιστής του ΕΔΣΝΑ πολτοποιεί τα κλαδιά που προορίζονται να γίνουν εδαφοβελτιωτικό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία κοπής των κορμών των δέντρων. Η καύσιμη ύλη που θα προκύψει θα διατεθεί σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.