Μαρινάκης: “Σύντομα οι Επιδοτήσεις στους Λογαριασμούς Ρεύματος για τον Σεπτέμβριο - Στόχος να Κρατηθούν οι Τιμές Κάτω Από τα €0,15/ Μεγαβατώρα”

Μαρινάκης: “Σύντομα οι Επιδοτήσεις στους Λογαριασμούς Ρεύματος για τον Σεπτέμβριο - Στόχος να Κρατηθούν οι Τιμές Κάτω Από τα €0,15/ Μεγαβατώρα”
energia.gr
Δευ, 2 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:02

Να διατηρηθούν οι τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές κάτω από τα 15 λεπτά ανά μεγαβατώρα, όπως ίσχυε τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους. Καθώς ανακοινώθηκαν οι τιμές του ρεύματος για τον Σεπτέμβριο (βλ. εδώ), ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ότι και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει σύντομα την κρατική ενίσχυση

που θα συμβάλει, ώστε να διαμορφωθούν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα για τους καταναλωτές.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μετά το καλοκαίρι, όπου παρατηρείται αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές που φθάνουν τελικά στους καταναλωτές, βάσει των ανακοινώσεων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό την περασμένη Παρασκευή, προανήγγειλε επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο. “Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά, χωρίς μια μικρή ενίσχυση”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σημερινή του τοποθέτηση, υπογράμμισε ότι, μεσοσταθμικά, κατά το τελευταίο επτάμηνο, οι τιμές είναι λίγο πάνω από τα 13 cents ανά μεγαβατώρα.

“Είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι έχουμε αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Πλέον, με τη σταδιακή πτώση της ζήτησης έχει αρχίσει να παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές που φθάνουν τελικά στους καταναλωτές, βάσει των ανακοινώσεων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο. Για παράδειγμα η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο του βασικού παρόχου είναι μειωμένη κατά 3% σε σχέση με τον Αύγουστο”, τόνισε ο κ. Μαρινάκης.