To Πετρέλαιο Ανησυχεί Και Τον Κοντοπυράκη

Ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο», εξαιτίας της ξέφρενης κούρσας των τιμών του πετρελαίου, εξέφρασε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Δευ, 7 Ιανουαρίου 2008 - 04:14

Ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο», εξαιτίας της ξέφρενης κούρσας των τιμών του πετρελαίου, εξέφρασε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης. Για την πορεία της οικονομίας, κατ' αρχήν της ελληνικής, ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή ορισμένα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την οικονομία, αλλά δείχνουν ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω προσπάθεια. Εχουμε δρόμο μπροστά μας. Πιστεύω ότι το 2008 είναι ένας καταλυτικός χρόνος, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, ειδικά μετά τις τελευταίες ξέφρενες κούρσες του μαύρου χρυσού, που πραγματικά έχει πάρα πολλά πλοκάμια σε όλα τα προϊόντα και αρκετές δυσμενείς επεκτάσεις σε όλες τις οικονομίες του κόσμου». Για την παγκόσμια οικονομία είπε ότι είναι σε κρίσιμο σημείο, εξαιτίας των τιμών του πετρελαίου και, αν δεν κατασταλάξει κάπου αυτή η υπόθεση, να μπορέσει να προγραμματίσει κανείς με κάποια βεβαιότητα το τι θα γίνει με το πετρέλαιο, θα έχουμε μεγάλη κρίση. «Αυτή η ξέφρενη κούρσα του πετρελαίου έχει τεράστιες επιπτώσεις πολύ περισσότερο στις βιομηχανικές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά δεν παύει και η Ελλάδα να είναι ένα μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της παγκόσμιας οικονομίας».