Συμφωνίες με Vitol, Total για Προμήθεια LNG Από την Κρατική Πετραιλαϊκή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συμφωνίες με Vitol, Total για Προμήθεια LNG Από την Κρατική Πετραιλαϊκή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
energia.gr
Δευ, 16 Νοεμβρίου 2020 - 14:34

Η Adnoc LNG, η κρατική εταιρεία πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπέγραψε εξαετή συμφωνία εφοδιασμού με τη Vitol για την πώληση 1,8 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως μετά το 2022 και μια διετή συμφωνία προμήθειας με την Total για 0,75 εκατ. τόνους LNG ετησίως για τα έτη 2021 και 2022

Αυτές οι νέες συμφωνίες αντιπροσωπεύουν τη συνέχιση της αξιόπιστης σχέσης που έχει δημιουργήσει η Adnoc με τη Vitol και την Total, συμπεριλαμβανομένης, πιο πρόσφατα, της επενδυτικής συνεργασίας της Adnoc και της Vitol για το 2019 στην VTTI, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία τερματικών αποθήκευσης σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, η Total λειτουργεί στα ΗΑΕ εδώ και πάνω από 80 χρόνια και παραμένει ένας από τους πιο μακροχρόνιους διεθνείς συνεργάτες της Adnoc, με πολλά δικαιώματα ιδιοκτησίας σε ολόκληρο τον Όμιλο.

Η παγκόσμια ζήτηση LNG προβλέπεται επί του παρόντος να αυξηθεί έως και 5% ετησίως κατά τα επόμενα 20 χρόνια.

Οι συμφωνίες με τη Vitol και την Total συνεχίζουν τη μετάβαση της Adnoc LNG σε μια στρατηγική πολλαπλών πελατών που ξεκίνησε το 2019. Έκτοτε, το Adnoc LNG έχει αλλάξει από την προμήθεια του 90% ποσοτήτων LNG σε έναν μόνο πελάτη στην Ιαπωνία (που, ωστόσο, παραμένει σημαντικός πελάτης της), για να προμηθεύσει το 90% του LNG της σε μια σειρά πελατών και σε περισσότερες από οκτώ χώρες σε όλη τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία.

Η Adnoc LNG παράγει περίπου 6 εκατ. τόνους LNG ετησίως από τις εγκαταστάσεις της στο νησί Das στα ανοικτά των ακτών του Αμπού Ντάμπι και είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους παραγωγούς στον κόσμο του υπερψυγμένου υγροποιημένου αερίου.

Η εταιρεία ανήκει στην Adnoc (70%), με τους Mitsui & Co (15%), BP (10%) και Total (5%) να αποτελούν τους υπόλοιπους μετόχους.