Η αμερικανική Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι σκοπεύει να μειώσει έως και 300 θέσεις εργασίας στον Καναδά ως μέρος ενός συνεχιζόμενου σχεδίου μείωσης του κόστους λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην πανδημία Covid 19. Οι μειώσεις θα περιλαμβάνουν θέσεις στις Imperial Oil Ltd, ExxonMobil Canada Ltd και ExxonMobil Business Center Canada ULC, ανέφερε η εταιρεία.

 

Οι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Exxon, μείωσαν το κόστος λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης πετρελαίου και των στοιχημάτων σε νέα σχέδια. Η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ είχε περιγράψει νωρίτερα περικοπές προϋπολογισμού άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Imperial Oil με έδρα το Κάλγκαρι επιβεβαίωσε ότι θα απολύσει περίπου 200 από τους 6.000 υπαλλήλους της στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας μείωσης του κόστους.

Επίσης μια άλλη εταιρεία με έδρα το Κάλγκαρι, η Suncor Energy, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου του Καναδά, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της έως και 15% μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Οι καναδικές εταιρείες ενέργειας υπέφεραν από λιγοστά κεφάλαια λόγω χρόνιας συμφόρησης αγωγών και υψηλών εκπομπών.