Η Βουλγαρική ΝΕΚ επιβεβαιώνει την υποβολή 5 προσφορών για την απόκτηση μεριδίου σε πυρηνικό εργοστάσιο

Η Βουλγαρική  ΝΕΚ επιβεβαιώνει την υποβολή 5 προσφορών για την απόκτηση μεριδίου σε πυρηνικό εργοστάσιο
Τετ, 9 Ιανουαρίου 2008 - 08:51
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας (NEK EAD) ανακοίνωσε τη Τετάρτη ότι δέχθηκε 5 μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση μεριδίου της τάξεως του 49% στο υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο της πόλεως Belene που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας.

Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας ( NEK EAD ) ανακοίνωσε τη Τετάρτη ότι δέχθηκε 5 μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση μεριδίου της τάξεως του 49% στο υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο της πόλεως Belene που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας.   

 

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕΚ επιβεβαίωσε ότι η τσεχική εταιρεία ηλεκτρισμού CEZ AS, οι γερμανικές E. ON AG και RWE AG, η ιταλική Enel SpA, και η βελγική Electrabel SA, έδωσαν τις προσφορές τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στην λειτουργία του εργοστασίου και   την απόκτηση του 49% του   μεριδίου ιδιοκτησίας.

 

Η ΝΕΚ ανακοίνωσε επίσης ότι το πυρηνικό εργοστάσιο θα αποτελείται από 2 αντιδραστήρες ισχύος 1,000 megawatt και η διάρκεια της λειτουργίας του εκτιμάται στα 60 χρόνια. Το πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάζεται από την ρωσική εταιρεία Atomstroyexport