αναπροσανατολσιμό της ενεργειακής της πολιτικής, οδηγείται η κυβέρνηση, λόγω των επιπτώσεων των υψηλών τιμών του πετρελαίου στον πληθωρισμό. Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η οποία είχε ως αντικείμενο τα προβλήματα ακρίβειας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Σε αναπροσανατολσιμό της ενεργειακής της πολιτικής, οδηγείται η κυβέρνηση, λόγω των επιπτώσεων των υψηλών τιμών του πετρελαίου στον πληθωρισμό. Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη  κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η οποία είχε ως αντικείμενο τα προβλήματα ακρίβειας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας ανέλαβε να επεξεργαστεί σενάρια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, στα οποία θα δίδεται έμφαση στην αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών και στη διαχείριση της ζήτησης ενέργειας, με στόχο να μειωθεί η ενεργειακή ένταση της οικονομίας της χώρας, η οποία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος).

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής σε επίπεδο στρατηγικής, το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (Σ.Ε.Ε.Σ.) στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Ραφαήλ Μωυσής, τον περασμένο Αύγουστο παρέδωσε στο υπουργείο Ανάπτυξης, την πρώτη έκθεση για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της Ελλάδας. Ωστόσο αυτή θα πρέπει να συμπληρωθεί και από το δεύτερο μέρος, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με μέτρα και πολιτικές για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την πολιτεία για τον τομέα της ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Θεωρητικά το δεύτερο μέρος της έκθεσης, θα έπρεπε να έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2007. Ωστόσο η ρευστότητα στις διεθνείς αγορές και η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ, μετέθεσαν για αργότερα την ολοκλήρωσή της.