Η Ζήτηση Ηλεκτρικής Ενέργειας στις ΗΠΑ δεν θα Επιστρέψει στα Επίπεδα του 2019 έως το 2025

Η Ζήτηση Ηλεκτρικής Ενέργειας στις ΗΠΑ δεν θα Επιστρέψει στα Επίπεδα του 2019 έως το 2025
energia.gr
Παρ, 5 Φεβρουαρίου 2021 - 10:08

Η κατανάλωση ενέργειας στις Η.Π.Α. μπορεί να διαρκέσει κάποια χρόνια για να βρεθεί στα επίπεδα του 2019 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της, και η ανανεώσιμη ενέργεια θα συνεχίσει για να κερδίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο της συνολικής παραγωγής, σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση που εκδόθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) στις 3 Φεβρουαρίου.

"Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσει ο ενεργειακός τομέας στο νέο του φυσιολογικό", δήλωσε ο αναπληρωτής διαχειριστής της ΕΙΑ Stephen Nalley. «Η πανδημία προκάλεσε ένα ιστορικό σοκ στη ζήτηση ενέργειας που οδήγησε σε χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, μειώσεις στην παραγωγή ενέργειας και μερικές φορές ασταθείς τιμές των εμπορευμάτων το 2020. Ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης, οι εξελίξεις στην τεχνολογία, οι αλλαγές στις εμπορικές ροές και τα ενεργειακά κίνητρα θα καθορίσουν πώς Οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια στο μέλλον. "

Η προβλεπόμενη από την ΕΙΑ ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 έως το 2025. Οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των προσθηκών δυναμικότητας από το 2020 έως το 2050, με το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να αναμιγνύεται περισσότερο από το 2050 Το μερίδιο παραγωγής ενέργειας με αέριο θα παραμείνει σχετικά σταθερό στο 36%, ενώ τα μερίδια άνθρακα και πυρηνικά θα μειωθούν και τα δύο κατά περίπου το μισό, σύμφωνα με τις βασικές προβλέψεις.

"Τα κίνητρα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το μειωμένο κόστος της τεχνολογίας υποστηρίζουν τον ισχυρό ανταγωνισμό με το φυσικό αέριο καθώς ο άνθρακας και η πυρηνική ενέργεια μειώνονται στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας", ανέφερε η ΕΙΑ.

Όλη η νέα ικανότητα παραγωγής θα προέρχεται από πηγές φυσικού αερίου, ηλιακού και ανέμου. Η ανανεώσιμη ικανότητα παραγωγής αναμένεται να αυξηθεί κατά 213 GW την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την υπόθεση αναφοράς ΕΙΑ. Η χωρητικότητα με αέριο προβλέπεται να αυξηθεί κατά 63 MW, ενώ η χωρητικότητα άνθρακα θα μειωθεί κατά περίπου 100 MW.

Μέχρι το 2050, η ανανεώσιμη ενέργεια προβλέπεται να αυξηθεί από 21% σε 42% του συνόλου της παραγωγικής ικανότητας των ΗΠΑ. Η Solar θα αντιπροσωπεύει το 47% της συνολικής χωρητικότητας ανανεώσιμης ισχύος, ενώ ο αέρας πίσω στο 34%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η ισχύς με αέριο προβλέπεται να μειωθεί από το 40% του συνόλου της παραγωγικής ικανότητας στο 36% στην περίπτωση αναφοράς.