O όμιλος Μυτιληναίου διαθέτοντας μία από τις υψηλότερες πιστοληπτικές αξιολογήσεις μεταξύ των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων (BB από τη Fitch Ratings και BB- από τη S&P Global Ratings) και υψηλότατες ταμειακές ροές, εκτιμάται ότι μπορεί να αντλήσει σημαντικότατη ρευστότητα με ιδιαιτέρως ελκυστικά επιτόκια

μειώνοντας το μέσο κόστος δανεισμού του και αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδοτική ισχύ για την ανάπτυξη των επενδυτικών του σχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, Ο όμιλος Μυτιληναίου δέχεται εισηγήσεις για την έκδοση, σε μία ή δύο φάσεις, χρεογράφων, διπλάσιας αξίας από αυτή του 2019, δηλαδή ύψους ενός δισ. ευρώ ,που θα είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ελληνική επιχείρηση.

Με τους διαχειριστές κεφαλαίων σε διαρκή αναζήτηση έστω και για οριακές αποδόσεις, λόγω του ευρύτερου περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων που έχουν διαμορφώσει οι κεντρικές τράπεζες, σε συνδυασμό με τα υγιή θεμελιώδη μεγέθη του ομίλου Μυτιληναίου, επιτρέπει την τιμολόγηση της υπό αξιολόγηση έκδοσης σε επίπεδα ίσως χαμηλότερα και αυτής του 2019, που φέρει κουπόνι 2,5%, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές από το Λονδίνο. Ήδη οι τίτλοι  με τους οποίους ο όμιλος άντλησε 500 εκατ. στα τέλη του 2019, τελούν υπό διαπραγμάτευση σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα της ονομαστικής τους αξίας και συγκεκριμένα μεταξύ 103,4 και 104,4, διαμορφώνοντας την απόδοσή τους στο 1,17%.