Πρόταση Tesla στην Ινδονησία για Κατασκευή Εργοστασίου Κατασκευής Μπαταριών

Πρόταση Tesla στην Ινδονησία για Κατασκευή Εργοστασίου Κατασκευής Μπαταριών
energia.gr
Δευ, 8 Φεβρουαρίου 2021 - 11:57

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Tesla βρισκόταν σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ινδονησίας για την κατασκευή μιας νέας επιχείρησης νικελίου στη χώρα, η οποία διαθέτει ισχυρό απόθεμα νικελίου. Το νικέλιο είναι ένα από τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καθόδων για μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα.

Οπως αναφέρεται στο electrec.co, όλα άρχισαν όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk παρακάλεσε τις εταιρείες εξόρυξης να αυξήσουν την παραγωγή νικελίου.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η Tesla συνομιλούσε με την κυβέρνηση της Ινδονησίας όχι μόνο για το νικέλιο, αλλά για πιθανή κατασκευή ενός εργοστασίου πλήρους μπαταρίας στη χώρα καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου στον κόσμο, αλλά πρόσφατα απαγόρευσε την εξαγωγή μεταλλεύματος νικελίου προκειμένου να ενθαρρύνει τη βιομηχανία να την επεξεργαστεί τοπικά.

Εν ολίγοις, η χώρα λέει ότι εάν θέλετε τους πόρους της, θα πρέπει να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας και να επεξεργαστείτε το νικέλιο τοπικά ή ακόμη και να παράγετε τις μπαταρίες στη χώρα.

Η στρατηγική αυτή λειτουργεί καθώς η LG υπέγραψε μια τεράστια συμφωνία ύψους 10 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μπαταριών στην Ινδονησία.

Τώρα  η Tesla έχει υποβάλει πραγματικά μια επενδυτική πρόταση για ένα έργο στη χώρα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής συντονισμού επενδύσεων και εξόρυξης της Ινδονησίας, Septian Hario Seto, επιβεβαίωσε τα νέα την Παρασκευή (μέσω Reuters)