Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IHA ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Hilmi Guler δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία βρίσκεται ακόμα σε συνομιλίες με το Ιράν για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IHA ο Τούρκος υπουργός ενέργειας   Hilmi Guler δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία βρίσκεται ακόμα σε συνομιλίες με το Ιράν για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το φυσικό αέριο.

Το Ιράν σταμάτησε τη ροή του φυσικού αερίου στην Τουρκία από τις 7 Ιανουαρίου φέρνοντας ως δικαιολογία το ψύχος που επικρατεί στο Τουρκμενιστάν και άρα την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην ενέργεια.  

Ο Guler συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα επίσης αναμένεται ότι θα υποχωρήσει το ψύχος στο γειτονικό Τουρκμενιστάν. Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι αναγκαστικά έχει σταματήσει η ροή φυσικού αερίου από την Τουρκία στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τόσο την Ελλάδα αφού προς το παρόν δεν έχει ανάγκη από τις συγκεκριμένες ποσότητες φυσικού αερίου.