Τρεις Νεκροί Από τη «Μήδεια» - Και ο Στρατός στη Μάχη της Αντιμετώπισης των Προβλημάτων Από τις Διακοπές Ρεύματος

Τρεις Νεκροί Από τη «Μήδεια» - Και ο Στρατός στη Μάχη της Αντιμετώπισης των Προβλημάτων Από τις Διακοπές Ρεύματος
Τρι, 16 Φεβρουαρίου 2021 - 18:27

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Δυστυχώς από την κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει σφοδρά τις τελευταίες ώρες και την Αττική, καταγράφονται ως τώρα τρεις νεκροί, ένας 56χρονος και ένας 73χρονος στην Κρήτη, καθώς και ένας 80χρονος στην Εύβοια (upd 19:18) ΔΕΔΔΗΕ: Ενισχύσεις και Από Άλλες Περιφέρειες για τις Βλάβες του Δικτύου στην Αττική

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν. 

ΔΕΔΔΗΕ: Πού παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Όπως ανακοίνωσε, εξάλλου, το μεσημέρι ο ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου παρουσιάζονται στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Από την πλευρά του, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η μεγάλη έννοια της κυβέρνησης είναι η ηλεκτροδότηση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν. «Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό» υπογράμμισε και πρόσθεσε «νομίζω ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως».

Τρεις νεκροί σε Εύβοια και Κρήτη

Το τελευταίο θύμα της «Μήδειας» είναι ένας 73χρονος, ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων. Ο 73χρονος υποστηριζόταν από οξυγόνο, όταν λόγω της διακοπής ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα έχασε την ζωή του ένας 80χρονος στο Τρούπι Μαντουδίου. Ο γιος του 80χρονου ήταν μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είχε υποκείμενο σοβαρό νόσημα. Ο γιος κάλεσε στις 4 τα ξημερώματα την Πυροσβεστική για να τους μεταφέρουν από εκεί διότι το χωριό αποκλείστηκε και το ύψος του χιονιού ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Στο σημείο προσπάθησαν να φτάσουν για να τους απεγκλωβίσουν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του δήμου. Ο άνθρωπος όμως κατέληξε.

Επίσης, ένας 56χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός στην Κρήτη, στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου, έξω από το μαντρί του. Πιθανότατα ο θάνατός του να οφείλεται σε ανακοπή.