Έρευνα της Nissan στη ΝΑ Ασία Έδειξε ότι Υπάρχει Μεγάλο Ενδιαφέρον για τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Έρευνα της Nissan στη ΝΑ Ασία Έδειξε ότι Υπάρχει Μεγάλο Ενδιαφέρον για τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα
energia.gr
Τετ, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 13:24

Nέα έρευνα δείχνει ότι οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτου σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, συνεχίζουν να εκδηλώνουν μεγάλο ενθουσιασμό ως προς την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος. Αυτός ο ενθουσιασμός οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην αυξανόμενη ανάγκη δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Το 37% των ερωτηθέντων οδηγών αυτοκινήτων δηλώνουν ότι θα θεωρούσαν σίγουρη την αγορά ένα ηλεκτροκίνητου οχήματος, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με τους ερωτηθέντες από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη να εκδηλώνουν την πλέον ισχυρή πρόθεση.

Η δεύτερη έκδοση της έρευνας -που ανέθεσε η Nissan στην Frost & Sullivan, με τίτλο «Το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη νοτιοανατολική Ασία», κυκλοφόρησε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του «Nissan FUTURES - Electrification and Beyond», μιας διαδικτυακής συγκέντρωσης ηγετών της βιομηχανίας, κυβερνητικών αξιωματούχων και μέσων ενημέρωσης.

Η έρευνα καταναλωτών στην Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ερωτηθέντων σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία δηλώνουν ότι είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Το 66% των καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή πιστεύουν ότι θα υιοθετήσουν αναπόφευκτα την ηλεκτρική κινητικότητα, ως μέρος της ζωής τους στο εγγύς μέλλον. ΑΠΕ-ΜΠΕ