στην ιπτάμενη πλατφόρμα και στο ίδιο το ρομπότ. Ωστόσο, δυστυχώς δεν υπάρχει και καταγραφεί ηχου κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε.
Έως τώρα οι υπεύθυνοι της αποστολής στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια είχαν δημοσιοποιήσει μόνο μια φωτογραφία από τα κρίσιμα λεπτά της προσεδάφισης του Perseverance, η οποία είχε τραβηχτεί από κάμερα GoPro στην ιπτάμενη πλατφόρμα που κατέβασε το ρομπότ στην επιφάνεια του Άρη.
Για την λήψη όλου του υλικού απαιτήθηκαν μέρες και σχεδόν 30 gigabyte, καθώς το Perseverance μεταδίδει μόνο 2 megabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.
Το σήμα λαμβάνεται αρχικά στον αμερικανικό δορυφόρο MRO που κινείται σε τροχιά γύρω από τον Άρη και στη συνέχεια μεταδίδεται στο δίκτυο διαπλανητικής επικοινωνίας της NASA με σταθμούς στην Καλιφόρνια, την Ισπανία και την Αυστραλία.
Παράλληλα είχε προγραμματιστεί να αναπτυχθεί και ο κεντρικός ιστός του ρομπότ όπου βρίσκονται οι κύριες κάμερες, ο οποίος παρέμενε διπλωμένος στη διάρκεια του ταξιδιού προς τον κόκκινο πλανήτη .
Έπειτα οι κάμερες θα αποτυπώσουν καρέ – καρέ με πανοραμική οπτική τον κρατήρα Τζέζερο όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες.
Στη συνέχεια, θα τραβήξουν και selfie του ρομπότ για τον εντοπισμό πιθανών βλαβών.
Προσεχώς οι μηχανικοί της αποστολής θα αντικαταστήσουν το λογισμικό προσεδάφισης με το λογισμικό αυτόνομης πλοήγησης. Έτσι το Perseverance θα διανύσει τα πρώτα του μέτρα στον Άρη.