Η εταιρεία Electricite de France SA (EDF)πρόκειται κλείσει το εργοστάσιο άνθρακα West Burton A στα τέλη Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους, τον τελευταίο σταθμό άνθρακα της εταιρείας στη Βρετανία. Η ταχεία μείωση των σταθμών παραγωγής ενέργειας που καίνε άνθρακα στη Βρετανία βοήθησε τη χώρα να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο πλούσιο έθνος από το 1990.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει τον στόχο του να καταργήσει πλήρως τα ορυκτά καύσιμα από το 2024.

Ο άνθρακας χρησιμοποιείται ακόμη για να καλύψει τη μέγιστη ζήτηση που παρουσίαζεται το χειμώνα και δύο μονάδες στο West Burton A θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο χειμώνα, σύμφωνα με την EDF.  Τα 170 άτομα προσωπικό του σταθμού θα μειωθούν σε 50 έως τη στιγμή που θα αρχίσει ο παροπλισμός της μονάδας.

Με το κλείσιμο της τελευταίας μονάδας άνθρακα στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Drax αυτόν τον μήνα, θα μείνει μόνο ένας σταθμός στην Αγγλία και ένας ακόμη στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η EDF προσπαθεί να βρει αγοραστή για το σταθμό φυσικού αερίου West Burton B, καθώς εστιάζει πλέον σε πυρηνικά και ανανεώσιμη ενέργεια.