Επί Τάπητος το Μέλλον της Ενεργειακής Αγοράς - Τι Συζητήθηκε σε e-Εκδήλωση για το «EUREM»

Επί Τάπητος το Μέλλον της Ενεργειακής Αγοράς - Τι Συζητήθηκε σε e-Εκδήλωση για το «EUREM»
energia.gr
Δευ, 12 Απριλίου 2021 - 17:05

Στη νομοθεσία των ενεργειακών ελέγχων, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), την Ενεργειακή Απόδοση, την Ηλεκτροκίνηση, τους μηχανισμούς χρηματοδότησης της αγοράς και την απολιγνιτοποίηση - δίκαιη μετάβαση, αναφέρθηκε ο διευθυντής Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αντώνης Μαρίνος, στην 6η συνάντηση αποφοίτων του προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας «EUREM», που διοργανώθηκε διαδικτυακά

Την 6η συνάντηση αποφοίτων του προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας «EUREM» χαιρέτισε αρχικά ο διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Θεοδωράκης, ο οποίος στάθηκε στη δυναμική που παρουσιάζει η εκπαίδευση EUREM ήδη από το 2020 με την webinar έκδοση, δίνοντας την ευκαιρία σε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε την ικανοποίηση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τη στήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως σε διάλογο που ακολούθησε με τους απόφοιτους του προγράμματος «EUREM», ο κ. Μαρίνος, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στα υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης των νησιών και στην αποθήκευση ενέργειας, στο νέο πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, καθώς και στα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και «Ηλέκτρα» για τα δημόσια κτήρια.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")