Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas ανακοίνωσε ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία ENKA Insaat υπέγραψε μια αρχική συμφωνία με την Κορεατική επιχείρηση ρεύματος KEP για να συνεργαστούν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Η συμφωνία υπεγράφη την Παρασκευή αλλά δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas ανακοίνωσε ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία   ENKA Insaat υπέγραψε μια αρχική συμφωνία με την Κορεατική επιχείρηση ρεύματος KEP για να συνεργαστούν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Η συμφωνία υπεγράφη την Παρασκευή αλλά δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.

Ωστόσο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan η συμφωνία έχει ως στόχο να συμβάλλει σε ένα μεγάλο ποσοστό στο σχέδιο της Τουρκίας να κατασκευάσει το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο.   Η τουρκική κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 3 πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2012 συνολικής ισχύς 5.000 MW με σκοπό να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει ενεργειακή έλλειψη στο μέλλον και μ’ αυτόν τον τρόπο να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από άλλες χώρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια σχέδια που είχαν γίνει παλαιότερα σχετικά με την δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων στην Σινώπη, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, και στην περιοχή   Akkuyu , στις ακτές της Μεσογείου, εγκαταλείφθηκαν λόγω έντονων διαμαρτυριών.