Δήλωση του Πρώην Υπουργού και Προέδρου του ΚΕΠΠ Γιάννου Παπαντωνίου Μετά την Έξοδο Από την Ανακρίτρια

Δήλωση του Πρώην  Υπουργού και Προέδρου του  ΚΕΠΠ Γιάννου  Παπαντωνίου  Μετά την Έξοδο Από την Ανακρίτρια
energia.gr
Πεμ, 22 Απριλίου 2021 - 17:53

Ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου προσήλθαν σήμερα στην Ανακρίτρια Μαρία Τόλια  συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Εξερχόμενος του Γραφείου της Ανακρίτριας, ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση με την Ανακρίτρια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει το Δικαστικό Συμβούλιο, όταν διαπίστωσε ότι το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηρίξει τη δίωξη εναντίον μας.  Παραδόσαμε  υπομνήματα, που επαναλαμβάνουν όσα είχαμε καταθέσει σε προηγούμενα στάδια. Ότι δηλαδή τα περί δωροδοκίας αποτελούν άθλια και πρόστυχη  κατασκευή στο πλαίσιο της σκευωρίας που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν επιβλήθηκε κανένας απολύτως περιοριστικός όρος. Είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη ξαναρχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το νόμο και τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ζητώ, όπως έχω δηλώσει, δικαίωση και μία συγγνώμη. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη για να τεθεί, επί τέλους, τέρμα στις πρωτοφανείς, για ευρωπαϊκή χώρα, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν συντελεστεί σε βάρος μας».