Η Bye Aerospace ανακοίνωσε ένα 8-θέσιο all-electric twin turbo-prop class αεροσκάφος, το eFlyer 800, που είχε προβλεφθεί για αγορές αεροπορικών ταξί, αεροπορικών φορτίων, περιφερειακών και ναυλωμένων αεροσκαφών. Σύμφωνα με σύντομες προδιαγραφές που έγιναν γνωστές, το eFlyer 800 θα έχει αρκετά μεγάλο εύρος πτήσης που θα φτάνει τα 500 nm(ναυτικά μίλια-575 μίλια / 926 km) με κανονική ταχύτητα

πτήσης 280 κόμβων (322 mph / 518 km / h), με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.540 lbs ( 699 κιλά). Επιπλέον, θα υπάρχει αποθεματικό IFR 45 λεπτών, για επιπλέον πτήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με πτερύγια, ο καθένας με διπλό πλεονασματικό σύστημα κινητήρα, τετραπλή μπαταρίες και πλήρες αλεξίπτωτο αεροπλάνου. 

Δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα που χρησιμοποιούνται ποτέ σε εμπορικά ηλεκτρικά αεροσκάφη και επίσης είναι ένα από τα ελαφρύτερα. Από όσο γνωρίζουμε, ο Bye Aerospace συνεργάζεται με την OXIS Energy, οπότε ίσως θα χρησιμοποιήσουν κυψέλες Quasi Solid-State Li-S με ονομαστική τιμή 450 Wh / kg.

Η λίστα των πρόσθετων πιθανών χαρακτηριστικών περιλαμβάνει:

Σύστημα αυτόματης προσγείωσης έκτακτης ανάγκης, αποφυγή εδάφους και δρομολόγηση για αυτόματη προσγείωση, επιλογή για συμπληρωματικά ηλιακά κύτταρα ισχύος.

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα παρέχονται από τη Safran:

Ο Hervé Blanc, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Power με την Safran Electrical & Power είπε:

«Οι σειρές προϊόντων Safran με τους κινητήρες ENGINeUS ™, από 50kW έως 500kW / 1MW και συστήματα GENeUSGRID ™, ταιριάζουν απόλυτα με τα ηλεκτρικά αεροσκάφει Bye Aerospace. Με βάση την επιτυχημένη συνεργασία μας στα eFlyer2 και eFlyer4, είμαστε πολύ περήφανοι που προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία μας για να υποστηρίξουμε την Bye Aerospace στο σχεδιασμό του νέου eFlyer 800. "

Ο Bye Aerospace αναφέρει ότι η ζήτηση για περιφερειακά ηλεκτρικά αεροπλάνα αυξάνεται και ότι τα EV θα προσφέρουν σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους (έως και 80%), προσφέροντας επιπλέον αυξημένη χωρητικότητα και χρησιμότητα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι πρώτες συμφωνίες κατάθεσης πελατών για το eFlyer 800 είναι πλήρεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα).

Οι προδιαγραφές του eFlyer 800 της Bye Aerospace είναι:

- Εύρος με κανονική ταχύτητα: 500 nm ναυτικά μίλια: 575 μίλια (926 χλμ.)
- με αποθεματικό IFR 45 λεπτών
- με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.540 lbs (699 kg)
- με κανονική ταχύτητα πτήσης 280 κόμβων (322 mph / 518 km / h)
- με υψηλή ταχύτητα 320 κόμβων (368 mph / 592 km / h)
- διαθέτει οκτώ θέσεις (έως επτά επιβάτες και ένας ή δύο πιλότοι)

Χαρακτηριστικά καμπίνας: πλάτος 65 ίντσες, ύψος 55 ίντσες
- Ρυθμός ανόδου 3.400 fpm
- Μέγιστο ύψος  35.000 ποδιών
- διαθέτει "δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με πτέρυγα, καθένας με διπλές περιττές περιελίξεις κινητήρα"
- δεν είναι γνωστή η χωρητικότητα της μπαταρίας - "τετραπλή μπαταρία".