Για περιβαλλοντική έγκριση κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία στη Χιλή τον τελευταίο μήνα ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων και μικρών ανανεώσιμων έργων συνολικού ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία SEA, οκτώ έργα μεγάλης κλίμακας παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο για συνδυασμένη επένδυση ύψους 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με 93 μικρότερα έργα συνολικού ύψους 954 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Τα γεγονότα δείχνουν την έντονη επιτάχυνση της ανανεώσιμης ανάπτυξης στη Χιλή, καθώς τα εργα είναι τα περισσότερα στη Λατινική Αμερική.

Μια προηγούμενη ανάλυση της BNamericas έδειξε ότι η Χιλή έχει καταφέρει να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πρώιμων εργασιών της περιοχής και τον δεύτερο μεγαλύτερο μετά τη Βραζιλία για έργα που βρίσκονται σε κατασκευή.

Όσον αφορά τις ετήσιες προσθήκες, το 2021 μετατρέπεται ήδη σε χρονιά-ορόσημο, καθώς οι προσθήκες του 1ου τριμήνου αντιστοιχούσαν στο σύνολο της ισχύος που προστέθηκε το 2020, η οποία ήταν τότε η μεγαλύτερη που είχε δει η Χιλή. Σύμφωνα δε, με την τοπική εμπορική ομάδα ανανεώσιμων πηγών Acera, η χώρα είναι έτοιμη να προσθέσει ακόμα 5GW ανανεώσιμης ισχύος φέτος, περισσότερο από τριπλάσια από αυτά που πρόσθεσε πέρυσι.