Η Βρετανική πολυεθνική εταιρεία BP ανακοίνωσε ότι έκανε μία μεγάλη ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στις ακτές της Αιγύπτου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου.

Η Βρετανική πολυεθνική εταιρεία BP ανακοίνωσε ότι έκανε μία μεγάλη ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στις ακτές της Αιγύπτου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου. Αυτή η ανακάλυψη θεωρείται η τρίτη κατά σειρά στην περιοχή.

 

Η BP ανακοίνωσε ότι το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου βρέθηκε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο βάθος κατά την διάρκεια έρευνας στην πηγή Satis στην βόρεια περιοχή του δέλτα στο El Burg , όπου η βρετανική εταιρεία έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.

 

Σύμφωνα με την BP η εξόρυξη στη συγκεκριμένη πηγή είναι ένα πολύ μεγάλο τεχνικό επίτευγμα το οποίο απέδειξε το μεγάλο δυναμικό που υπάρχει στα βάθη του αιγυπτιακού δέλτα και το οποίο πρέπει να επανεκτιμηθεί.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η BP κατέχει το 60% στα εκχωρημένα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της περιοχής ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στην γερμανική RWE