Η Εφημερίδα Cinco Dias στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευσε την Δευτέρα ότι η ισπανική εταιρεία Iberdrola ετοιμάζεται αιφνιδιάσει την γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού, Electricite de France, με το να μπλοκάρει μία ενδεχόμενη προσφορά της τελευταίας για την εξαγορά των μετοχών της ισπανικής εταιρείας.

Η Εφημερίδα   Cinco Dias στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευσε την Δευτέρα ότι η ισπανική εταιρεία Iberdrola ετοιμάζεται να αιφνιδιάσει την γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού, Electricite de France , με το να μπλοκάρει μία ενδεχόμενη προσφορά της τελευταίας για την εξαγορά των μετοχών της ισπανικής εταιρείας.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Iberdrola προσπαθεί να πείσει κάποιους Ισπανούς επενδυτές να αγοράσουν τουλάχιστον ένα 10% των μετοχών της εταιρείας. Ακόμα κι αν αυτό το ποσοστό δεν είναι αρκετά μεγάλο θα είναι όμως αρκετό για να εμποδίσει την μετακίνηση ψήφων. Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας χρειάζεται ένα 75% από τις ψήφους των μετόχων ώστε να ληφθεί μία απόφαση.      

 

Η Iberdrola βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε συνομιλίες με δύο πιθανούς Ισπανούς επενδυτές. Ο πρώτος είναι η εταιρεία Solaria Energia y Medio Ambient , η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή φωτοβολταικών και ο δεύτερος, ένα φυσικό πρόσωπο, ο Luis Nozadela ιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρείας Nozar .