Η «Μεγάλη Βρεταννία» θα εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια 800KW με οικονομικό όφελος της τάξεως των 60.000 ευρώ ετησίως.


Η «Μεγάλη Βρεταννία» θα εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια 800KW με οικονομικό όφελος της τάξεως των 60.000 ευρώ ετησίως.


Συνεχίζοντας την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών, το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στρέφεται σε νέες τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον και στον τομέα του κλιματισμού. Πρόσφατα, με μία διαδικασία ιδιαίτερα εντυπωσιακή για το είδος της, αντικατέστησε τους αερόψυκτους ηλεκτρικούς ψύκτες ηλεκτρικής ισχύος 800KW, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για τον κλιματισμό των χώρων της, με νέους υδρόψυκτους ψύκτες αερίου, τελευταίας γενιάς, της εταιρείας LS, ηλεκτρικής ισχύος 90KW.


Ο μεγαλύτερος γερανός που χρησιμοποιείται σήμερα στην ελληνική αγορά ανύψωσε από τον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου τους 13 τόνων βάρους ψύκτες της LS και τους πύργους ψύξης της KIMCO και τους τοποθέτησε στην ταράτσα του ξενοδοχείου, ώστε αυτοί να συνδεθούν στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του κτιρίου.


Η νέα αυτή εγκατάσταση, που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, θα χρησιμοποιείται για την ψύξη του συνόλου των χώρων (28.000 m2) του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» και θα εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια 800KW με καθαρό οικονομικό όφελος για την επιχείρηση της τάξεως των 60.000 ευρώ ετησίως.


Εφαρμογή


Η τεχνολογία των υδρόψυκτων ψυκτών που έχει ήδη εφαρμοστεί και σε άλλες μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Αττική, από την εταιρεία ΗΛΙΟΣΤΑΤΗΣ, όπως τα κτίρια του Ομίλου ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ κ.α., βοηθά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ισχύος αιχμής, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τη θερμική ρύπανση και εμποδίζει τη ξήρανση του αέρα σε επίπεδο κλίματος ερήμου.


Η εταιρεία ΗΛΙΟΣΤΑΤΗΣ είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των εταιρειών WAUKESHA (μηχανές παραγωγής ηλεκτρισμού), LS CABLE (ψύκτες απορρόφησης), KIMCO (πύργοι ψύξεως) και ΗΕΙΝΖΜΑΝΝ (συστήματα αυτόματου ελέγχου).