Η εταιρεία E.On Foldgaz, θυγατρική της γερμανικής εταιρείας ηλεκτρισμού E.On η οποία εμπορεύεται το φυσικό αέριο στην Ουγγαρία, δήλωσε την Παρασκευή, ότι παρ’ όλα τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και την πιθανότητα να διακοπή η ροή αερίου στην Ουκρανία, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ελαττωθούν οι εισαγωγές αερίου.

Η εταιρεία E . On Foldgaz , θυγατρική της γερμανικής εταιρείας ηλεκτρισμού E . On η οποία εμπορεύεται το φυσικό αέριο στην Ουγγαρία, δήλωσε την Παρασκευή, ότι παρ’ όλα τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και την πιθανότητα να διακοπή η ροή αερίου στην Ουκρανία, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ελαττωθούν οι εισαγωγές αερίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της E . On Foldgaz , Klaus G . Hammer , υπάρχει προς το παρόν η συνηθισμένη ροή από την Ρωσία. Χάρη στις σχετικά υψηλές σχετικά για την εποχή θερμοκρασίες δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην προσφορά αερίου ενώ οι πέντε ταμιευτήρες φυσικού αερίου έχουν ικανοποιητικό απόθεμα. Αν συμπεριληφθούν μάλιστα και τα στρατηγικά αποθέματα της   Hungarian Hydrocarbon Stockpiling Association τότε η συνολική αποθηκευμένη ποσότητα φτάνει τα 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο Hammer ανέφερε επίσης ότι ακόμα κι αν υπάρξει στο άμεσο μέλλον μείωση των εισαγωγών από τη Ρωσία, η εταιρεία είναι έτοιμη να εισαγάγει ποσότητες μέσω των δυτικών γειτονικών κρατών.