Ενεργειακή Κοινοπραξία στην Ελλάδα - «Πράσινο φως» για τον Ηλιακό Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Ασωπίας

Ενεργειακή Κοινοπραξία στην Ελλάδα - «Πράσινο φως» για τον Ηλιακό Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Ασωπίας
energia.gr
Πεμ, 29 Ιουλίου 2021 - 11:40

Το «πράσινο φως» για τη σύσταση κοινοπραξίας με έδρα την Ελλάδα από τις εταιρείες Abu Dhabi Future Energy Company PJSC («Masdar», Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Taaleri Energia Ltd. (Φινλανδία), Kyoto S.A. (Ελλάδα) και Autohellas Tourist and Trading Societe Anonyme («Autohellas», Ελλάδα) έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η κοινοπραξία θα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Ασωπίας (Asopia Solar Power Plant). Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Masdar, που ελέγχεται από τη Mubadala Investment Company PJSC, είναι εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιωσιμότητας που προωθεί λύσεις στους τομείς της ενέργειας, των υδάτων, της αστικής ανάπτυξης και των καθαρών τεχνολογιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Taaleri Energia, μέλος του ομίλου Taaleri, είναι φορέας ανάπτυξης αιολικής και ηλιακής ενέργειας και επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίου που επενδύει σε αιολικά πάρκα και ηλιακούς σταθμούς κοινής ωφελείας.

Η Kyoto, μέλος του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στους τομείς των ακινήτων και της ενέργειας. Η Autohellas είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγορές ενοικίασης, εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας περί συγκεντρώσεων, η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, διότι η κοινοπραξία θα έχει περιορισμένες προβλεπόμενες δραστηριότητες εντός του ΕOX. Η πράξη εξετάστηκε δυνάμει της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")