Η Εταιρεία Κατασκευής Τσιμέντου Holcim Αναβάθμισε τις Εκτιμήσεις για τα Εφετινά Λειτουργικά της Κέρδη

Η Εταιρεία Κατασκευής Τσιμέντου Holcim Αναβάθμισε τις Εκτιμήσεις για τα Εφετινά Λειτουργικά της Κέρδη
energia.gr
Παρ, 30 Ιουλίου 2021 - 10:56

Η εταιρεία κατασκευής τσιμέντου Holcim αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, δηλώνοντας ότι αναμένει ο αντίκτυπος των μέτρων στήριξης μετά την πανδημίας, θα διατηρήσει το ανοδικό momentum στον παγκόσμιο κλάδο κατασκευών

Η ελβετική εταιρεία, η οποία προσφάτως άλλαξε το όνομα της από LafargeHolcim, συνέχισε την αισιόδοξη στάση του διευθύνοντος συμβούλου μετά από την μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και των κερδών στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2021.

Στο α΄ εξάμηνο, το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας αυξήθηκε στο 15,8% από το 11,2% πριν από ένα χρόνο, με τη βελτίωση αυτή να κρίνεται βιώσιμη και όχι έκτακτο γεγονός.

Οι πωλήσεις α΄ εξαμήνου αυξήθηκαν 17,4% στα 12,56 δισ. φράγκα (14 δισ. Δολάρια), ενώ τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 66,1% στα 1,98 δισ. φράγκα.

Η εταιρεία αναμένει ότι το αναπτυξιακό της momentum θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές για το υπόλοιπο του 2021, και αύξησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, αναμένοντας τα επαναλαμβανόμενα ΕΒΙΤ να αυξηθούν κατά 18% τουλάχιστον, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 10%.