Στις 4 Σεπτεμβρίου οι Δεσμευτικές Προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ – Αισιοδοξία ΔΕΗ για το Ύψος του Τιμήματος

Στις 4 Σεπτεμβρίου οι Δεσμευτικές Προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ – Αισιοδοξία ΔΕΗ για το Ύψος του Τιμήματος
energia.gr
Σαβ, 31 Ιουλίου 2021 - 13:12

Ισχυρός εκτιμά η διοίκηση της ΔΕΗ ότι θα είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα τέσσερα επενδυτικά funds που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Η ΔΕΗ εκτιμά ότι τον ανταγωνισμό «πυροδοτούν» και οι υψηλές αποδόσεις και τα περιθώρια βελτίωσης που εμφανίζει η δομή και η λειτουργία του Διαχειριστή, αλλά και το ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν είναι από τους πολύ συχνούς στη διεθνή αγορά

Παράλληλα, το ότι τα τέσσερα funds που υπερίσχυσαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ήταν και οι ισχυρότεροι συμμετέχοντες, αποτελεί, για τη διοίκηση της Επιχείρησης, πρόκριμα για ένα αρκετά υψηλό τίμημα για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Σε περίπτωση που η τιμή δε φτάσει σε κάποιο επιθυμητό ύψος, όπως ξεκαθάρισε σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, θα εισηγηθεί ο ίδιος μη πώληση. Πάντως, αυτό έχει καταστεί σαφές και στα τέσσερα υποψήφια σχήματα που έχουν προκριθεί, καθώς ο διαγωνισμός δεν προβλέπει δυνατότητα βελτίωσης.

Η νέα ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών είναι η 4η Σεπτεμβρίου, από τα μέσα Αυγούστου, όπως είχε αρχικά οριστεί. Τα τέσσερα funds έχουν ζητήσει ειδικές συναντήσεις για να ενημερωθούν από τη ΡΑΕ πάνω σε διάφορα ρυθμιστικά θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Διαχειριστή, ενώ την Πέμπτη, ενόψει και της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες ρυθμιστικές αποφάσεις.