Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο υπουργός ενεργείας της Τουρκίας Hilmi Guler δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ελβετία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου (trans-Adriatic) ο οποίος θα διέρχεται από τα Βαλκάνια, την Αλβανία και την Ιταλία.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο υπουργός ενεργείας της Τουρκίας Hilmi Guler δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ελβετία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου ( trans - Adriatic ) ο οποίος θα διέρχεται από τα Βαλκάνια, την Αλβανία και την Ιταλία.

Αφού μίλησε ο Guler με τον διευθυντή της ελβετικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την ενέργεια, Walter Steinmann , ανακοίνωσε ότι η ελβετική εταιρεία EGL σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Τουρκία ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι δύο χώρες πρόκειται να υπογράψουν ένα μνημόνιο ευρύτερης συνεργασίας το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου.

Απ’ την άλλη ο Walter Steinmann , δήλωσε ότι και μια άλλη ελβετική εταιρεία, η Atel , έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να συμμετέχει στα σχέδια της Τουρκίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.