Ο ΣΕΕΠΕ για την Εφαρμογή Διαδικασίας Εξίσωσης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου Κίνησης - Θέρμανησης

Ο ΣΕΕΠΕ για την Εφαρμογή Διαδικασίας Εξίσωσης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου Κίνησης - Θέρμανησης
Energia.gr
Πεμ, 14 Φεβρουαρίου 2008 - 03:31
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης (βλέπε 1-2-2008) ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) διευκρινίζει

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης (βλέπε 1-2-2008) ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) διευκρινίζει τα εξής:

  •  Κατά την έναρξη των συζητήσεων για την εξίσωση του ΕΦΚ μείναμε σύμφωνοι ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα δώσει εύλογο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία και την προσαρμογή της αγοράς στη νέα διαδικασία.
  • Ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε στις 22/1/2008
  • Οι Υπουργικές Αποφάσεις εκδόθηκαν από 24/1/2008 μέχρι 1/2/2008
  • Από τις Εταιρίες-Μέλη μας τέθηκαν είκοσι ένα (21) ερωτήματα για απαραίτητες διευκρινίσεις στις Υπουργικές Αποφάσεις και ακόμα δεν έχομε λάβει επίσημη απάντηση.

Ανεξάρτητα από αυτά, ο ΣΕΕΠΕ μας δηλώνει ότι οι Εταιρίες-Μέλη του θα εφαρμόσουν τον Νόμο και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι προετοιμασμένες στις 14/2/2008 για την υλοποίηση της νέας νόμιμης διαδικασίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να ενημερώσουμε ότι η αγορά συνολικά ΔΕΝ είναι καν ενημερωμένη και δεν είναι σωστά προετοιμασμένη. Προς επίρρωση αυτών έρχονται οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι από τους 8000 διακινητές Πετρελαίου Θέρμανσης (έμποροι θέρμανσης και πρατηριούχοι) περίπου 2500 έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στο σύστημα» δηλώνει στην πρόσφατη ανακοίνωση του ο ΣΕΕΠΕ .