Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-tass ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το επιστημονικό ινστιτούτο φυσικού αερίου και τεχνολογιών αερίου, VNIIGAZ, το οποίο ιδρύθηκε από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, εκτιμά ότι υπάρχουν υπολογίσιμες ποσότητες φυσικού αερίου στην επαρχία Yamal. Τα αποθέματα αυτά εκτιμούνται περίπου σε 51 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR - tass ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το επιστημονικό ινστιτούτο φυσικού αερίου και τεχνολογιών αερίου, VNIIGAZ , το οποίο ιδρύθηκε από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom , εκτιμά ότι υπάρχουν υπολογίσιμες ποσότητες φυσικού αερίου στην επαρχία Yamal . Τα αποθέματα αυτά εκτιμούνται περίπου σε 51 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Roman Samsonov δήλωσε ότι η ετήσια παραγωγή φυσικού αερίου στην περιοχή ενδέχεται να φτάσει τα 250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Ο Samsonov συνέχισε λέγοντας ότι η εκμετάλλευση των πεδίων στην περιοχή Yamal και στον αρκτικό κύκλο είναι ένας από τους κυριότερους στόχους της Gazprom και νευραλγικός για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η περιοχή Yamal βρίσκεται στην αυτονομημένη ρωσική περιοχή βορειοδυτικά της Σηβιρίας και είναι το μεγαλύτερο πεδίο σε αποθέματα φυσικού αερίου της Ρωσίας.