Επενδύσεις 24 δισ. δολ. από τη Rosneft για την Ενίσχυση της Παραγωγής Πετρελαίου στη Σιβηρία

Επενδύσεις 24 δισ. δολ. από τη Rosneft για την Ενίσχυση της Παραγωγής Πετρελαίου στη Σιβηρία
Δευ, 18 Φεβρουαρίου 2008 - 00:33
Επενδύσεις ύψους 24,4 δισ. δολαρίων (600 δισ. ρούβλια) σχεδιάζει να υλοποιήσει η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft μέχρι το 2020, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή της στην ανατολική Σιβηρία, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σεργκέι Μπογκντάντσικοφ.
Επενδύσεις ύψους 24,4 δισ. δολαρίων (600 δισ. ρούβλια) σχεδιάζει να υλοποιήσει η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft μέχρι το 2020, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή της στην ανατολική Σιβηρία, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σεργκέι Μπογκντάντσικοφ. Συγκεκριμένα, η Rosneftθα διαθέσει φέτος 50 δισ. ρούβλια και 600 δισ. ρούβλια μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, στο πλαίσιο του στόχου της να αυξήσει την ετήσια παραγωγή πετρελαίου στα 170 εκατ. τόνους μέχρι το 2020. Πέρυσι, ηεταιρείαπαρήγαγε 102 εκατ. τόνους.

Τα κοιτάσματα της ανατολικής Σιβηρίας, όπως το Vankor, του οποίου τα αποθέματα υπολογίζονται στα 500 εκατ. τόνους, θα αναλογούν, σύμφωνα με τον Μπογκντάντσικοφ, στο 60% με 70% της σχεδιαζόμενης αύξησης της παραγωγής. «Το Vankorθα έχει τον μεγαλύτερο ρόλο στη στρατηγική μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σημειώνοντας ότι η παραγωγή του κοιτάσματος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ενθαρρύνει την ανάπτυξη των, σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτων,  κοιτασμάτων της ανατολικής Σιβηρίας, καθώς εκείνα της δυτικής Σιβηρίας φθίνουν. Στο μεταξύ, υπό κατασκευή βρίσκεται αυτή την περίοδο και αγωγός, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο στο Σκοβοροντίνο, κοντά στα κινεζικά σύνορα. Η έναρξη της λειτουργίας του έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2009.