Η Επιστροφή στις Οδικές Μετακινήσεις Ανέστρεψε Θετικά την Εικόνα στην Αγορά Υγρών Καυσίμων

Η Επιστροφή στις Οδικές Μετακινήσεις Ανέστρεψε Θετικά την Εικόνα στην Αγορά Υγρών Καυσίμων
energia.gr
Παρ, 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:30

Πήραν την ανιούσα οι πωλήσεις υγρών καυσίμων τον περασμένο Ιούλιο ύστερα από το δεινό πλήγμα στη ζήτηση λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19. Tα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) οι πωλήσεις βενζίνης αυξήθηκαν σε ποσοστό 5% ενώ του πετρελαίου κίνησης κατά 12,4% σε σύγκριση 

με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πέρυσι. Πίσω από την αύξηση των πωλήσεων κρύβεται, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η επιστροφή των εποχούμενων πολιτών στους δρόμους των αστικών κέντρων και των εθνικών οδικών αρτηριών, καθώς και η ισχυρή άνοδος της τουριστικής κίνησης.

Η μεταστροφή του κλίματος στην αγορά υγρών καυσίμων αντανακλάται και στα στοιχεία για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος αν και σε πιο ήπια μορφή καθώς στο εν λόγω διάστημα περιλαμβάνεται και ο χειμώνας όπου ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα στην μετακίνηση. Έτσι, οι πωλήσεις βενζίνης αυξήθηκαν σε ποσοστό 1% και του πετρελαίου κίνησης κατά 4,3%.

Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών εικάζουν πως το μικρό αυτό ράλι θα συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες, παρά τις συνέπειες που έχει υποστεί ο κλάδος ύστερα από τις πολύμηνες απαγοεύσεις στην κυκλοφορία, κάτι που όπως προειδοποιούν, θα αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα χρήσης τους.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο άνοιγμα της αγοράς, τον Οκτώβριο.