Η εφημερίδα Vedomosti, ανέφερε την Τετάρτη ότι ο υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας πρόσφερε στην γαλλική εταιρεία – κολοσσό Electricite de France (EdF), δικαίωμα συμμετοχής στο κεφάλαιο της ρωσικής εταιρείας Inter RAO.

Η εφημερίδα Vedomosti , ανέφερε την Τετάρτη ότι ο υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας πρόσφερε στην γαλλική εταιρεία – κολοσσό Electricite de France ( EdF ), δικαίωμα συμμετοχής στο κεφάλαιο της ρωσικής εταιρείας   Inter RAO .

Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Andrei Dementiev , η EdF θα μπορούσε να ήταν ένας στρατηγικός εταίρος για την Inter RAO η οποία δραστηριοποιείται εξ’ ονόματος της RAO Unified Energy System of Russia ( EESR . RS ). Η EESR . RS κατέχει το 60% των μετοχών της Inter RAO ενώ το 40% το κατέχει η κρατική εταιρεία Rosenergoatom η οποία έχει το μονοπώλιο στην πυρηνική ενέργεια.

Ο πρόεδρος πάντως της Inter RAO , Andrei Rappoport , δήλωσε ότι η EdF θα μπορεί να αγοράσει ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών της ρωσικής εταιρείας αλλά η πιθανή αυτή αγορά δεν θα πρέπει να γίνει νωρίτερα από το 2009.