Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IHA, το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να προσκαλέσει την Ρωσία σε συμμετοχή αναφορικά με την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IHA, το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να προσκαλέσει την Ρωσία σε συμμετοχή αναφορικά με την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο η πρόσκληση έγινε την Τετάρτη κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ali Babacan στην Μόσχα.


Ο Babacan επίσης προσκάλεσε την Ρωσία να συνεργαστεί στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Samsun-Ceyhan, ο οποίος θα διατρέχει μία μεγάλη περιοχή, από την Μαύρη θάλασσα μέχρι τις ακτές της Μεσογείου στα νότια της Τουρκίας.


Ο υπουργός μάλιστα εκδήλωσε την επιθυμία του προς την ρωσική κυβέρνηση να παρέχει την βοήθεια της στο τουρκικό κράτος αναφορικά με την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Ceyhan καθώς και υπογείων δεξαμενών για την συσσώρευση και φύλαξη φυσικού αερίου.