ΗΠΑ: Dominion Energy και Siemens Gamesa θα Κατασκευάσουν Εργοστάσιο Παραγωγής Πτερυγίων για Υπεράκτιες Ανεμογεννήτριες

ΗΠΑ:  Dominion Energy και Siemens Gamesa θα Κατασκευάσουν Εργοστάσιο Παραγωγής Πτερυγίων για Υπεράκτιες Ανεμογεννήτριες
energia.gr
Τετ, 27 Οκτωβρίου 2021 - 09:19

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Dominion Energy και η ισπανική εταιρεία κατασκευής στροβίλων Siemens Gamesa ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα κατασκευάσουν το πρώτο εργοστάσιο στις ΗΠΑ για την παραγωγή πτερυγίων για υπεράκτια αιολική ενέργεια, ως μέρος των σχεδίων τους για τη δημιουργία περιφερειακού κόμβου ανεφοδιασμού για τη βιομηχανία.

Η Siemens Gamesa (SGREN.MC) και η Dominion (DN) θα επενδύσουν 200 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του εργοστασίου blade στο Πόρτσμουθ της Βιρτζίνια, κοντά σε έναν θαλάσσιο χώρο φορτίου. Η Dominion μισθώνει για να κατασκευάσει τουρμπίνες για το έργο της, το Coast Virginia Offshore Wind ή CVOW. Το εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στο 2025.

Η Dominion ελπίζει ότι το CVOW θα είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ με ανεμογεννήτριες ύψους 180, 800 ποδιών (245 m) που θα εγκατασταθεί σχεδόν 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) από την ακτή της Βιρτζίνια. Το CVOW, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 ανάλογα με τις άδειες, θα έχει ισχύ 2,6 γιγαβάτ, αρκετή για να τροφοδοτήσει 660.000 σπίτια.

«Βλέπετε κομμάτια να ενώνονται για να υποστηρίξουν όχι μόνο το έργο μας CVOW αλλά και για να υποστηρίξουν το μέλλον της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ανατολική Ακτή», δήλωσε ο Mark Mitchell, ανώτερος αντιπρόεδρος της Dominion για την κατασκευή του έργου.