Οικονόμου για ΔΕΗ: «Ξεκάθαρο το Μήνυμα της ΑΜΚ – Από τα Όρια της Χρεοκοπίας Επί ΣΥΡΙΖΑ σε Ηγέτιδα Δύναμη σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη»

Οικονόμου για ΔΕΗ: «Ξεκάθαρο το Μήνυμα της ΑΜΚ – Από τα Όρια της Χρεοκοπίας Επί ΣΥΡΙΖΑ σε Ηγέτιδα Δύναμη σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη»
energia.gr
Δευ, 8 Νοεμβρίου 2021 - 18:44

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την πρόσφατη ΑΜΚ της ΔΕΗ ο κ. κ. Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου. Όπως τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταγράφηκε το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από ξένους επενδυτές στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης

ενώ σημείωσε ότι αποδεικνύουν την επιτυχία το συνολικό ποσό ύψους 1,35 δισ. ευρώ που εισπράχθηκε από την εταιρεία και η τιμή της μετοχής της που έφτασε τα 9 ευρώ έναντι 1 ευρώ που ήταν στη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, «όλα αυτά συνιστούν άλλη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την Κυβέρνηση», ενώ υπενθύμισε ότι το Δημόσιο θα κρατήσει το 34%, διασφαλίζοντας ότι θα είναι ο βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. 

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μια επιχείρηση που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας στη διάρκεια των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και απειλούσε να τινάξει στον αέρα το σύνολό της ελληνικής οικονομίας, γίνεται σήμερα ηγέτιδα δύναμη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρεία θα κατευθυνθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 9,3 δισ. ευρώ που έχει η ΔΕΗ, με στόχο να ενισχυθεί η συμμετοχή της σε ΑΠΕ,  γεγονός που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της ως σημαντική περιφερειακή ενεργειακή εταιρεία και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική ισχύ της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.