Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή ενός ακόμη φωτοβολταϊκού σταθμού Net Metering ισχύος 250 kW, σε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες της χώρας

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 250 kW εγκαταστάθηκε στην έδρα της εταιρείας ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε., στην Αρναία Χαλκιδικής, και συνδέθηκε στο δίκτυο στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering.
 
Η εκτιμώμενη απόδοση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ανέρχεται στις  330.000 kwh/έτος, το οποίο θα αποσοβήσει περίπου 400 τόνους διοξείδιο του άνθρακα (CO2). 
 
Στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης της χώρας το πρόγραμμα Net – Metering αποτελεί  την ιδανική επιλογή για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθώς πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος πετυχαίνουν την μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.  

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο την ενέργειας έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το διαχρονικό πρόβλημα της βιομηχανίας (κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) και κάνουν την επένδυση ακόμα πιο ελκυστική καθώς η απόδοση της σπάει κάθε ρεκόρ. 

H ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα συνεχίζει αδιάκοπα την αναπτυξιακή πορεία της και στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις που δηλώνουν παρών στην ενεργειακή αλλαγή και τη προστασία του περιβάλλοντος.