Μεταξύ 2,40% και 2,90% καθορίστηκε από τους συντονιστές κύριους αναδόχους το εύρος απόδοσης στη δημόσια προσφορά των ομολόγων της ΕlvalHalcor αναφορικά με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (εφεξής ΚΟΔ) από την εταιρεία, συνολικού ποσού έως 250 εκατ. ευρώ, διάρκειας επτά ετών, διαιρούμενου σε έως 250.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία

Οι ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από σήμερα 10 έως τις 12 Νοεμβρίου με συντονιστές κύριους αναδόχους τη Eurobank και την Alpha Τράπεζα, κύριους αναδόχους την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς και την Optima Bank, αναδόχους τις AXIA Ventures Group Ltd και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και σύμβουλο έκδοσης τη Eurobank.

Ποσοστό τουλάχιστον 30% των ομολογιών της δημόσιας προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 75.000 ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 250.000 ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών και ποσοστό έως και 70% των ομολογιών της δημόσιας προσφοράς (ήτοι έως και 175.000 ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 250.000 ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των ειδικών επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών.

Νέες επενδύσεις

Σύμφωνα με την ElvalHalcor, τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις σε ακίνητα σχετικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, για την αγορά οικοπέδου και αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά των εν λόγω ακινήτων έχοντας ήδη υπογράψει μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης και η διοίκηση εκτιμά ότι η επίτευξη αυτής της επένδυσης θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.6.2022, καθώς οι βασικοί όροι της συναλλαγής έχουν συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη τεχνικός και νομικός έλεγχος. Τα ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν, μακροπρόθεσμα, για αποθήκευση και διακίνηση προϊόντων του ομίλου.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")