Η Κίνα ξεκινά τον δεύτερο γύρο έργων στην τεράστια κατασκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην έρημο, μερικούς μήνες αφότου ο Πρόεδρος Xi Jinping παρουσίασε το σχέδιο. Η Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας ζήτησε από τις επαρχίες να υποβάλουν μια λίστα με τη δεύτερη παρτίδα έργων έως τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έκθεση της China Wind Power News, επικαλούμενη

ανακοίνωση της NEA. Κάθε μεμονωμένο έργο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον ενός γιγαβάτ, με την κατασκευή να ξεκινά το 2022 και να τελειώνει έως το 2023, αν και ορισμένες συνδέσεις στο δίκτυο μπορεί να καθυστερήσουν μέχρι το 2024.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι τα πρώτα έργα 100 γιγαβάτ στην κατασκευή της ερήμου ήταν ήδη υπό κατασκευή. Οι αναλυτές της Morgan Stanley, συμπεριλαμβανομένου του Simon Lee, δήλωσαν σε ερευνητικό σημείωμα στις 29 Νοεμβρίου ότι η δεύτερη παρτίδα πιθανότατα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τα νέα έργα πρόκειται να κατασκευαστούν κοντά σε υπάρχουσες υποδομές, έτσι ώστε λίγη από την ισχύ να πρέπει να περιοριστεί, σύμφωνα με την έκθεση. Η NEA ενθαρρύνει επίσης την κατασκευή κοντά σε υπάρχοντες σταθμούς παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και φυσικό αέριο και την κεντρική αποθήκευση ενέργειας για να συμπληρώσει τη διαλείπουσα αιολική και ηλιακή ενέργεια.