H εκπεφρασμένη βούληση του Ομίλου Mytilineos να τεθεί σε τροχιά Ενεργειακής Μετάβασης υποχρέωσε τον οίκο Edison να αναβαθμίσει την τιμή- στόχο της μετοχής της ελληνικής εταιρείας στα 24 ευρώ. Μάλιστα, η Edison εκτιμά στην ανάλυσή της, ότι η Mytilineos θα συμπεριλαμβάνεται, από το 2025, στην S&P Global Platts, στην κατηγορία χαμηλών εκπομπών αλουμινίου.

Η Mytilineos διαθέτει επάρκεια χρηματοδοτικών ροών προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της προς την Ενεργειακή Μετάβαση, με χρηματοοικονομική ευελιξία που υπερβαίνει το 1,4 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση της Edison είναι ότι τα EBITDA που θα επιτευχθούν από τις πράσινες δραστηριότητες του Ομίλου θα αυξηθούν ως μερίδιο, από 25% το 2020, σε 60% το 2025.

Πιο συγκεκριμένα τα EBITDA της Mytilineos θα ανέλθουν σε 488 εκατ. ευρώ το 2022, και σε 560 εκατ. το 2023, με τη διοίκηση του Ομίλου να έχει ανακοινώσει εκ των προτέρων στόχους για σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 75% ανά τόνο, από την παραγωγή αλουμινίου, έως το 2030, κάτι που σημαίνει πως υπερβαίνουν κατά  πολύ τους αντίστοιχους από κάθε άλλο παραγωγό αλουμινίου. Η στρατηγική για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και αύξηση των δυνατοτήτων ανακύκλωσης.