Άρχισαν να καταφθάνουν στην Ισπανία οι πρώτες πέντε από τις συνολικά έντεκα δεξαμενές αποθήκευσης, στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου έργου πράσινου υδρογόνου, ισχύος 80 MW που έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η Iberdrola. Η μονάδα στην περιοχή Puertollano θα αποτελείται αρχικά 

από ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 100 MW, ένα σύστημα μπαταριών 20 MWh και μια μονάδα ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή υδρογόνου, ισχύος 20 MW. Οι δεξαμενές κατασκευάστηκαν στην Asturias και κάθε μια από αυτές έχει δυναμικότητα αποθήκευσης 133 κυβικά μέτρα ή 2700 χιλιόγραμμα υδρογόνου στα 60 bar, ζυγίζει 77 τόνους άδεια και έχει 23 μέτρα ύψος και 2.8 μέτρα διάμετρο. Το πράσινο υδρογόνο που θα παραχθεί θα χρησιμοποιηθεί στην τοπική μονάδα αμμωνίας της Fertiberia.

Το έργο, που θα ξεκινήσει με την λειτουργία του συμπλέγματος Puertollano, αφορά επίσης στην ανάπτυξη τριών ακόμη ανάλογων projects που σχεδιάζονται για την περίοδο 2023-2027, που θα υλοποιηθούν στο εργοστάσιο Fertiberia και τα οποία εκτιμάται πως θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα πράσινου υδρογόνου στα 830 MW.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Iberdrola και η σουηδική H2 Green Steel, ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας  για την ανάπτυξη μιας μεγάλης εγκατάστασης που θα παράγει πράσινο υδρογόνο. Το έργο, ύψους 2,3 δισ. ευρώ θα οδηγήσει στη δημιουργία εγκατάστασης πράσινου υδρογόνου με ικανότητα ηλεκτρόλυσης ισχύος 1 γιγαβάτ.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε περιοχή της Ισπανίας που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, με την παραγωγή να εκτιμάται ότι θα μπορεί να ξεκινήσει το 2025 ή το 2026.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης ότι «θα διερευνήσουν την ευκαιρία να συνεγκαταστήσουν μια μονάδα παραγωγής πράσινου χάλυβα ικανή να παράγει 2,5-5 εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως, σε συνδυασμό με το εργοστάσιο».