Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας θεωρεί σημαντικό για την ενεργειακή πολιτική της, η πυρηνική ενέργεια να αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέσο για την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, από τις Βρυξέλλες, δεν θα ωφελήσει τους επενδυτές και ευρύτερα την αγορά, εάν η πυρηνική ενέργεια αναγνωριστεί μόνο ως προσωρινό εργαλείο επίτευξης στόχων.

Σε ερώτηση εάν αναμένει να του ασκηθούν πιέσεις από τους εταίρους του, εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων εμβολιασμού κατά της Covid-19, ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, απάντησε ότι η χώρα του προσέφερε πλήρη δυνατότητα σε όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, να το κάνουν. «Είναι σημαντικό ότι η Βουλγαρία κατόρθωσε να ανατρέψει την τάση της πανδημίας, χωρίς να κλείνει τα σύνορα, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία», τόνισε.

Ο κ. Ράντεφ σημείωσε ακόμη ότι στην ένταση που υφίσταται μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας, θα πρέπει οι ηγέτες των χωρών-μελών να επιδιώξουν το διάλογο ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση και να αποκατασταθούν οι διμερείς σχέσεις.

(Με πληροφορίες από την βουλγαρική ραδιοφωνία)