Ρουμανία: Οι Μέτοχοι της Romgaz Υπέρ της Εξαγοράς του 50% της Exxon σε Πεδίο στη Μαύρη Θάλασσα

Ρουμανία: Οι Μέτοχοι της Romgaz Υπέρ της Εξαγοράς του 50% της Exxon σε Πεδίο στη Μαύρη Θάλασσα
energia.gr
Παρ, 17 Δεκεμβρίου 2021 - 14:52

Η ρουμανική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Romgaz δήλωσε ότι οι μέτοχοί της ενέκριναν την απόκτηση του μεριδίου 50% της Exxon Mobil στο υπεράκτιο έργο Neptun Deep στη Μαύρη Θάλασσα. Οι μέτοχοι της Romgaz ενέκριναν την εξαγορά του 100% της ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), κατόχου του 50% των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων βάσει της σύμβασης παραχώρησης για την εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή πετρελαίου στο XIX Neptun Deep Block, δήλωσε η Romgaz σε δήλωση που κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου στις 10 Δεκεμβρίου

Το άλλο μισό των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων στο πλαίσιο της παραχώρησης XIX Neptun Deep Block κατέχει ο ρουμανικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV Petrom.

Οι μέτοχοι της Romgaz ενέκριναν, επίσης, τη σύναψη δανείων συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ (366 εκατομμύρια δολάρια) από ένα ή περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει το τίμημα της εξαγοράς. Η συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης παράταση ενός έτους, αλλαγή νομίσματος και μείωση στα 350 εκατ. lei του ανώτατου ορίου της σύμβασης πιστωτικής διευκόλυνσης με την Banca Comerciala Romana για την έκδοση τραπεζικών εγγυητικών επιστολών.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Romgaz δήλωσε ότι θα καταβάλει έως και 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια στην Exxon Mobil για το μερίδιο 50%.

Η OMV Petrom μπήκε σε κοινοπραξία με την ExxonMobil για την εξερεύνηση του Neptun Deep Block το 2008. Το εν λόγω μπλοκ καλύπτει έκταση περίπου 7.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε θαλάσσια βάθη που κυμαίνονται από 100 έως 1.700 μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο της OMV Petrom.