Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά φαίνεται να διανύει η MAS Α.Ε., εταιρεία τεχνολογίας με 45 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων αυτοματισμού, διαχείρισης ισχύος και ενέργειας. Παρά τις δυσκολίες που επιφέρουν οι διαταράξεις σε οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι παγκοσμίως, η MAS επέλεξε να κινηθεί δυναμικά ιδρύοντας 2 θυγατρικές εταιρείες και επενδύοντας σε νέες συνεργασίες

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2021 ανακοίνωσε την ίδρυση θυγατρικής της στην Ελλάδα με την επωνυμία i4 energy. Η νέα εταιρεία θα αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση του καινοτόμου λογισμικού “ACROSS Digital Energy Ecosystem” που δημιούργησε η MAS, ένα πρωτοποριακό ψηφιακό οικοσύστημα ειδικά ανεπτυγμένο για τον χώρο της ενέργειας, το οποίο προσφέρει καθετοποιημένες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων της  τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Στόχος της νέας εταιρίας είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, τόσο σε hardware όσο και σε software, που καλύπτουν ολιστικά την επιχειρησιακή διαχείριση των παραγωγών και καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

i-mas-a-e-systinei-2-thygatrikes-kai-anaptyssei-to-diktyo-tis-se-ellada-kai-exoteriko0

Τον ίδιο μήνα ανακοινώθηκε μία ακόμα θυγατρική της MAS Α.Ε., αυτή τη φορά στη Ρουμανία. Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της, ο ευρύτερος κλάδος της Ενέργειας στη χώρα αυτή παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα στην παραγωγή από πολλαπλές πηγές όπως υδρογονάνθρακες, υδροηλεκτρικά και πυρηνικά με παλαιές τεχνολογίες, γεγονός το οποίο παρέχει ευκαιρίες εκσυγχρονισμού σε όλη την αλυσίδα αξίας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει μαζί με τους τοπικούς συνεταίρους, και με στόχο να επεκτείνει τη επιχειρηματική της δράση και να εδραιώσει την παρουσία της στη Ρουμανία και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, διακρίνοντας τις προοπτικές που παρουσιάζονται στην αγορά της Ενέργειας, των ορυκτών καυσίμων και της βιομηχανίας στην κεντρική και δυτική Ασία, και επιδιώκοντας να ενισχύσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η MAS προχώρησε στην ένταξη τριών νέων αντιπροσώπων στο δυναμικό της, τη Dynatec στο Ουζμπεκιστάν, την Omega στο Αζερμπαϊτζάν και τη Zatech Controls στην Τουρκία. Επιπλέον, πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο brand στην λίστα των συνεργατών της στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία και διανομή των προϊόντων της AEG Power Solutions στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα.

Η MAS Α.Ε. είναι κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας που προσφέρει προηγμένες λύσεις αυτοματισμού, ελέγχου και εποπτείας για τον κλάδο της Ενέργειας, του Πετρελαίου, του Φυσικού αερίου, καθώς και της βαριάς βιομηχανίας και της Ναυτιλίας. Το μεγάλο εύρος των υπηρεσιών, ο σύγχρονος εξοπλισμός, η καινοτόμα τεχνολογία λογισμικού, καθώς και η πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία της, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα γνωρίσματα της εταιρείας που την καθιστούν ικανή να αναλαμβάνει με επιτυχία σύνθετα έργα εκσυγχρονισμού μονάδων παραγωγής ενέργειας, διυλιστηρίων και άλλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων.