Η RWE συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη: η εταιρεία έθεσε σε πλήρη λειτουργία το χερσαίο αιολικό πάρκο Morcone κοντά στη Νάπολη στην Ιταλία. Το πάρκο διαθέτει 19 τουρμπίνες των οποίων τα πτερύγια του ρότορα φτάνουν σε ύψος 140 μέτρων. Με συνολική ισχύ 57 MW, το αιολικό πάρκο μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 65.000 νοικοκυριά

ετησίως με ενέργεια. Η κατασκευή της νέας εγκατάστασης στο ορεινό ανάγλυφο γύρω από το Morcone ξεκίνησε το 2018 και το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη εν μέρει από τον Ιούνιο του 2019.

«Η τοποθεσία Morcone αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα για να ενισχύσουμε τη θέση μας ως κορυφαίος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό μας πάρκο από άποψη χωρητικότητας στην Ιταλία», τονίζει η Anja-Isabel Dotzenrath, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Renewables, τονίζοντας τη σημασία της αγοράς για την RWE. «Η Ιταλία είναι μια από τις βασικές αγορές μας για την αιολική ενέργεια. Η χώρα βλέπει συνεχή επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε σε αυτή την ανάπτυξη.» Η RWE Renewables θα έχει 15 χερσαία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος περίπου 440 MW στην Ιταλία με περαιτέρω έργα υπό ανάπτυξη. Επί του παρόντος, η εταιρεία κατασκευάζει ένα δεύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο στην υπάρχουσα τοποθεσία της στο Alcamo στην περιοχή της Σικελίας.

Η ιταλική αγορά χαρακτηρίζεται από φιλόδοξους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ορίζονται στο ιταλικό εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα. Αυτοί οι στόχοι υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύστημα κινήτρων που βασίζεται σε αμφίπλευρες δημοπρασίες CfD (Contracts for Difference) μέχρι το 2021. Αυτές οι συμφωνίες παρέχουν σαφή και προβλέψιμα έσοδα για τους προγραμματιστές του έργου. Στο μέλλον, η προβλεπόμενη έναρξη μιας αγοράς μακροπρόθεσμων συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΟΛΠ) αναμένεται επίσης να έχει θετική επίδραση.

Η RWE είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως και ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη. Προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η θέση, η εταιρεία θα παρέχει ετήσια καθαρή κεφαλαιουχική δαπάνη 1,5 δισ. ευρώ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι συνεργασίες έργων έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις συνολικές επενδύσεις μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.