Shell: Συμφωνία με Εταιρεία Ειδών Κιγκαλερίας και Οικιακού Εξοπλισμού για τη Δημιουργία 1.400 Σημείων Ταχείας Φόρτισης Οχημάτων σε Ολλανδία και Βέλγιο το 2022

Shell: Συμφωνία με Εταιρεία Ειδών Κιγκαλερίας και Οικιακού Εξοπλισμού για τη Δημιουργία 1.400 Σημείων Ταχείας Φόρτισης Οχημάτων σε Ολλανδία και Βέλγιο το 2022
energia.gr
Δευ, 3 Ιανουαρίου 2022 - 14:04

Η Shell και η Intergamma, η μητρική εταιρεία των GAMMA και Karwei, θα ξεκινήσουν την εγκατάσταση 1.400 σημείων ταχείας φόρτισης οχημάτων στα 380 καταστήματα της Intergamma στην Ολλανδία και στο Βέλγιο το 2022. Οι επαγγελματίες του κλάδου της αναβάθμισης κατοικιών που διαθέτουν ηλεκτρικό όχημα απολαμβάνουν την άνεση της φόρτισης του αυτοκινήτου τους ενώ ψωνίζουν

Χάρη στο πυκνό δίκτυο καταστημάτων ειδών κιγκαλερίας και οικιακού εξοπλισμού των GAMMA και Karwei, τα σημεία φόρτισης θα απέχουν, σε πολλές περιπτώσεις 10 λεπτά το ένα από το άλλο, με την παρεχόμενη ηλεκτρική ενέργεια να προέρχεται κατά 100% από ΑΠΕ. 

Οι φορτιστές θα τοποθετηθούν στους χώρους στάθμευσης των 380 καταστημάτων που συνολικά διαθέτουν στις χώρες αυτές η GAMMA και η Karwei, κάνοντας την ταχύτερη φόρτιση προσβάσιμη σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Με τον τρόπο αυτό, η Shell και η Intergamma θέλουν να κάνουν την ηλεκτρική οδήγηση πιο ελκυστική και ευκολότερη. 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατασκευαστών αυτοκινήτων Acrea, η έλλειψη ταχυφορτιστών είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη. 

Όπως τονίζει η Marjan van Loon, Γενική Διευθύντρια της Shell Ολλανδίας: «Οι πελάτες μας αναζητούν ολοένα και περισσότερο την ευκολία της φόρτισης σε έναν προορισμό όπου έρχονται ήδη τακτικά: εμπορικά κέντρα, καταστήματα υλικού, σούπερ μάρκετ, αθλητικές εγκαταστάσεις ή γήπεδα τροφίμων. Με 380 καταστήματα των GAMMA και Karwei, είναι εύκολη η πρόσβαση σε έναν γρήγορο φορτιστής Shell Recharge σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο. Αυτό ενισχύει τη θέση της Shell ως ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους ταχυφορτιστών στην Ολλανδία»

Με την ανακοινωθείσα συνεργασία, τόσο η Shell όσο και η Intergamma εκπληρώνουν μέρος των φιλοδοξιών τους για βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, η Shell παγκοσμίως θέλει να διαχειριστεί 500.000 σημεία φόρτισης σε λειτουργία έως το 2025 και περίπου 2,5 εκατομμύρια σημεία φόρτισης το 2030. Η Intergamma θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να κάνει τα σπίτια πιο βιώσιμα παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε ό, τι χρειάζεται. Μεταξύ άλλων, η αλυσίδα καταστημάτων ειδών κιγκαλερίας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις απομόνωσης σπιτιού και ηλιακούς συλλέκτες. Επιπλέον, υποστηρίζει τους πελάτες της σε επιλογές βιωσιμότητας μέσω ηλεκτρονικής βοήθειας και εξατομικευμένων συμβουλών στα καταστήματα.