Walmart και FedEx θα Προσθέσουν στους Στόλους τους Χιλιάδες Νέα Ηλεκτρικά Οχήματα της General Motors

Walmart και FedEx θα Προσθέσουν στους Στόλους τους Χιλιάδες Νέα Ηλεκτρικά Οχήματα της General Motors
energia.gr
Πεμ, 6 Ιανουαρίου 2022 - 15:07

Σχέδιο της Walmart και της FedEx αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να προσθέσουν στους γιγαντιαίους στόλους οχημάτων τους χιλιάδες νέα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία έχουν παραχθεί από την General Motors

Όπως αποκάλυψαν οι δύο εταιρείες, η Walmart συμφώνησε με την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ, να αγοράσει 5.000 βανάκια της BrightDrop, ενώ η FedEx, ο πρώτος πελάτης της GM, προγραμματίζει την κατ' αρχάς αγορά 500 οχημάτων με προοπτική αγοράς 2.000 επιπλέον οχημάτων τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η παραγγελία θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί σε 20.000 ηλεκτρικά φορτηγά, σύμφωνα με τον Richard Smith, περιφερειακό πρόεδρο της FedEx της Αμερικής.

Η BrightDrop, θυγατρική της GM, έχει τώρα 25.000 επιβεβαιωμένες κρατήσεις για τα φορτηγά της, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της BrightDrop, Travis Katz. Είπε ότι η GM αναμένει να ολοκληρώσει την αρχική παραγγελία 500 φορτηγών της FedEx φέτος, ενώ θα ακολουθήσουν παραδόσεις για τη Walmart από το 2023.

Η αύξηση των κρατήσεων έρχεται καθώς η GM και άλλοι σπεύδουν να λανσάρουν νέα ηλεκτρικά οχήματα για εταιρικούς πελάτες όπως η Walmart, η FedEx και η Amazon που παραδίδουν απευθείας στους καταναλωτές.

Η Amazon έχει συνάψει συμφωνία με τη νέα εταιρεία EV Rivian Automotive για την παραγωγή 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων παράδοσης έως το 2030, με 10.000 από αυτά να κυκλοφορούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο κολοσσός λιανικής έχει μερίδιο 20% στη Rivian.