Η ExxonMobil πραγματοποίησε δύο ανακαλύψεις πετρελαίου στο παραγωγικό μπλοκ Stabroek στα ανοικτά της Γουιάνας, αυξάνοντας τους ήδη υπάρχοντες πόρους ύψους 10 δισεκ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις 5 Ιανουαρίου

Η ανακάλυψη στο πηγάδι Fangtooth-1, που διανοίχτηκε σε βάθος νερού 6.030 ποδιών (1.838 μ.), αποτελείται από υψηλής ποιότητας, πετρελαιοφόρες δεξαμενές ψαμμίτη, ενώ το πηγάδι Lau Lau-1 διανοίχτηκε σε βάθος 4.793 ποδιών (1.461 μέτρα) σε δεξαμενές ψαμμίτη υψηλής ποιότητας υδρογονανθράκων.

Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι τα νέα πρότζεκτ θα αποφέρουν νέες επενδύσεις στη χώρα, με περισσότερους από 3.200 κατοίκους της Γουιάνας να απασχολούνται σε υπεράκτιες και χερσαίες δραστηριότητες.

Μαζί με τους βασικούς της εργολάβους, η ExxonMobil έχει ξοδέψει περισσότερα από 540 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 800 τοπικές εταιρείες από το 2015.

«Η ανακάλυψη στο Fangtooth αποτελεί επιτυχία της στρατηγικής μας να δοκιμάσουμε σε μεγαλύτερα βάθη ενώ η ανακάλυψη στο Lau Lau προσθέτει στο μεγάλο απόθεμα ευκαιριών ανάπτυξης στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικοπέδου Stabroek», δήλωσε ο Mike Cousins, ανώτερος αντιπρόεδρος ερευνών και νέων δραστηριοτήτων της ExxonMobil.