Η Tesla αποκάλυψε το γιγαντιαίο νέο έργο μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, το Megapack στο Τέξας σε ένα νέο βίντεο στο Youtube. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα. Η πολιτεία του Τέξας σκοπεύει να επανεξετάσει το ηλεκτρικό της δίκτυο, αφού η κακοκαιρία τον περασμένο χειμώνα άσκησε τόση πίεση στο δίκτυο που

το ώθησε στο χείλος της αποτυχίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος και πολλοί άνθρωποι επανεξετάζουν την ενεργειακή τους κατάσταση.

Έτσι η οικιακή αποθήκευση ενέργειας έχει κερδίσει δημοτικότητα αναμεσα στους ιδιοκτήτες κατοικιών στο Τέξας μετά την κρίση, καθώς πλέον δεν θέλουν να βασίζονται πολύ στο δίκτυο. Οι ηλεκτρικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στρέφονται επίσης στην αποθήκευση ενέργειας σε μεγαλύτερη κλίμακα, και ένα μεγάλο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Angleton κοντά στο Χιούστον.

Η Tesla αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό έργο κατασκευής μπαταριών στο Τέξας στις αρχές του περασμένου έτους. Τώρα η εταιρεία αποκάλυψε το έργο 81-Megapack σε ένα νέο βίντεο στο Youtube.

Το έργο έχει χωρητικότητα 100 MW/200 MWh – κάτι που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla στον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει να αμβλύνει το πλήγμα εάν συμβεί ξανά ένα γεγονός παρόμοιο με αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου, αν και το δίκτυο του Τέξας θα χρειαστεί να προσθέσει πολύ περισσότερη εφεδρική ισχύ.