Την επιτυχή ολοκλήρωση δοκιμής bio μίγματος ναυτιλιακών καυσίμων ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Αγγελικούση, στο «τιμόνι» του οποίου βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση. Όπως αναφέρεται, τα βιοκαύσιμα αξιοποιήθηκαν σε ένα από τα bulk carriers της Maran Dry, η οποία είναι ο βραχίονας ξηρού φορτίου του ομίλου

«Η δοκιμή αποτελεί τμήμα του σχεδίου του ομίλου για την υιοθέτηση μιας σειράς βιώσιμων πρακτικών για την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής δραστηριότητάς του. Η αξιοποίηση αυτού του βιώσιμου καυσίμου μειώνει ουσιαστικά τις εκπομπές άνθρακα και ενισχύει τις τεχνικές και λειτουργικές δυνατότητες του ομίλου για τη διαχείριση τέτοιων καυσίμων με αποτελεσματικό τρόπο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Αυτή είναι μία από τις λύσεις για την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων προσδοκιών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου και του στόχου του ομίλου να συνεισφέρει με θετικό τρόπο στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής». Ο όμιλος της Μαρίας Αγγελικούση είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους διεθνώς, ο οποίος διαχειρίζεται έναν διαφοροποιημένο και πολυπληθή στόλο από tankers, bulk carriers και LNG carriers.

Tη λύση των βιοκαυσίμων αξιοποιεί και η Alpha Bulkers, ο βραχίονας ξηρού φορτίου του ομίλου της Άννας Αγγελικούση. Σε συνεργασία με την Cargill International, η Alpha Bulkers προχωρά στη διεξαγωγή δοκιμών βιοκαυσίμων σε ένα βαπόρι, τύπου capesize, το οποίο εξάγει φορτίο σιδηρομεταλλεύματος από τον Καναδά.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")